Coronavirus (update 14 jan 2022)

(information in other languages: go to www.pharos.nl/coronavirus)

Bereikbaarheid

Wij zijn telefonisch bereikbaar, per mail of MgN. Het aantal Omicron Corona infecties neemt fors toe, ook in Lingewaard. Ziekenhuizen schalen alle simpele zorg af. Dat betekent dat wij hier veel telefoontjes over krijgen.

Wij hebben helaas geen extra personeel. We hebben soms ook last van uitval van personeel door quarantaine. Hierdoor zult u langer moeten wachten bij ons op een antwoord, een reactie of spreekuur plekje. Ook de telefonische bereikbaarheid voor niet-spoedzaken kan minder zijn dan u van ons bent gewend.

Booster

Op https://www.rivm.nl/nieuws kunt u zien wanneer u in aanmerking komt voor een Booster vaccinatie. Wij hebben daar geen rol in voor u. In Duiven kunt u zonder afspraak terecht voor een booster.

De punten op een rij:

  • Draag een mondkapje als u naar de huisartsenpraktijk komt. Dit geldt voor iedereen ouder dan 12 jaar.

  • Het kan voorkomen dat de huisarts gebruik maakt van extra beschermingsmiddelen, zoals een veiligheidsbril, schort en/of handschoenen, bijvoorbeeld bij het vermoeden dat er sprake is van Corona.

Neem bij vragen altijd eerst telefonisch, per email of via het portaal van MgN contact op met ons. U kunt via het MgN portaal of de bijbehorende app (MedGemak) weer afspraken inplannen.

Annuleer uw gemaakte afspraak als u op de dag zelf toch luchtwegklachten en/of koorts heeft gekregen.