Nieuwsbrief januari 2023

Afscheid Jacqueline van Geelen

Onze doktersassistente Jacqueline van Geelen is al langere tijd ziek. Ze verwacht niet meer bij ons terug te keren. Graag delen wij hier een persoonlijk bericht van haar:

 “In september 2020 werd ik ziek en werd de diagnose burn-out vastgesteld. Ik heb hard aan mezelf gewerkt om er weer bovenop te komen. Helaas is dat niet gelukt. Het doet mij pijn om mijn werk als doktersassistente om gezondheidsredenen los te moeten laten. Ik heb altijd veel plezier gehad in mijn werk en dat voelt goed om op terug te kijken. Ik wil mijn werkgevers, collega's en patiënten bedanken voor de fijne contacten en het in mij gestelde vertrouwen. Ik hoop jullie in de toekomst zeker te ontmoeten.

Jacqueline”

 

Karin Verlaan

In januari start Karin Verlaan als praktijkondersteuner GGZ naast Bernadette Bouwmeister. Karin is opgeleid als verpleegkundige en maatschappelijk werker. Ze werkt vanuit principes van de positieve gezondheid en ondersteunt mensen zoveel mogelijk bij het (her)vinden van hun eigen kracht. Op dinsdagmiddag is zij aanwezig.

 

Praktijkmanager Lieke Opgenoort

In een grotere praktijk is er steeds meer te regelen en te managen. Onze doktersassistente Lieke heeft afgelopen jaar de opleiding Praktijkmanager gevolgd. In 2023 gaat ze de vervolgopleiding volgen. Lieke blijft in de praktijk ook werkzaam als doktersassistente.

 

Patiënten panel

In september hebben wij een klankboard bijeenkomst georganiseerd in het Zilverhuus. We wilden weten hoe patiënten de veranderde zorg in de Corona periode hebben ervaren en wat hieruit de leerpunten zijn voor de toekomst? Een paar bevindingen delen we hier graag. Het persoonlijke contact met de assistentes werd als zeer waardevol ervaren in Corona tijd. Er liggen daarnaast veel opties om via de MedGemak+ app afspraken te maken en medicijnen te bestellen. Ook werd het stellen van een vraag aan de praktijk via deze app als zeer waardevol ervaren. Je kan immers op jouw eigen moment dit doen en je krijgt vaak binnen 2 werkdagen een antwoord. De praktijk gaat met de tips aan de slag in 2023 d.m.v. een nieuw project (Lean werken).

 

Medische vragen stellen

We willen u vragen om medische vragen, vanwege de privacy, zo min mogelijk te stellen via het algemene e-mailadres van de praktijk maar via Mijngezondheid.net of via de app MedGemak+.

Het is ook mogelijk voor kinderen een DidiD aan te vragen. Tot 14 jaar kunnen ouders dit voor hun kind doen. Vanaf 14 jaar dient een kind dit zelf te doen. Voor meer informatie: DigiD | DigiD aanvragen of activeren. U kunt dan voor uw kind ook online vragen stellen en afspraken maken via www.Mijngezondheid.net of de MedGemak+ app.

 

Medische informatie: het vrouwenhart

Wist u dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen in het ontstaan van hart- en vaatziekten? Zo spelen hormonen een rol en zijn bij vrouwen de signalen bij een hartinfarct vaker minder duidelijk. Vrouwen hebben bij een hartinfarct vaker signalen die minder duidelijk zijn dan mannen. Na problemen in de zwangerschap (hoge bloeddruk en diabetes) loop je een hoger risico op latere hartklachten. Slagaderverkalking ontwikkelt zich bij vrouwen vaak anders dan bij mannen. Vrouwen hebben vaker problemen in de allerkleinste bloedvaatjes in het hart.

Kijk voor meer info op: https://www.hartstichting.nl/hart-en-vaatziekten/vrouwen-en-hart-en-vaatziekten

 

Verbouwing IKC- binnenste buiten aan de Plaza

De basisschool IKC Binnenstebuiten gaat 2 klaslokalen bijbouwen. Deze aanbouw wordt gerealiseerd in de nis, aan de zijde van het Medisch Centrum Loovelden. De gemeente zal met gele borden de loop- en parkeerroutes naar het Medisch Centrum duidelijk aangeven gedurende het komende half jaar. Neem vast een kijkje hoe het gaat worden: https://ikc-binnenstebuiten.nl/aanbouw/

Vragen of suggesties

Heeft u nog vragen of suggesties voor onderwerpen in een van onze nieuwsbrieven? We horen het graag (info@blespoels.nl)

 

Hartelijke groet,

Team Huisartsenpraktijk Bles en Poels