Kleine ingreepjes bij ons

Kleine Chirurgie    Chirurgie

Kleine chirurgische behandelingen voeren wij uit in de eigen praktijk. U hoeft hiervoor dan niet meer naar het ziekenhuis. Wat opereren wij zoal? Bijvoorbeeld pigmentvlekken, huidtumortjes, behandelingen aan ingroeiende nagels van de tenen of steelwratten in de hals en oksels. Verwijderd weefsel wordt veelal onderzocht in het Rijnstate Ziekenhuis (dit laatste valt dan onder uw eigen risico).

Spiraal plaatsen

Spiraaltjes worden geplaatst tijdens de menstruatie door een van de vrouwelijke huisartsen. Welk type kan worden toegepast bespreekt de huisarts met u op het spreekuur. Er vindt dan ook een vooronderzoek plaats. Ook alle voor- en nadelen en risico’s worden besproken alsmede alternatieven van anticonceptie.

Eerste Hulp

De huisartsenpraktijk is voor veel ongevallen een Eerste Hulp post (bv. hechtwonden, ongevallen, iets in het oog gekomen, insektenbeten). Wij onderzoeken de gevolgen van een ongeval en stellen de diagnose en kiezen de behandeling. Tijdens spreekuren kan dit uiteraard wachttijden veroorzaken voor de afspraken. Wij vragen hier begrip voor.

Wratten

De meeste wratten kunnen door de assistente worden behandeld d.m.v. bevriezing met stikstof. Na een paar dagen moet een blaar ontstaan waarbij de wrat loslaat. Meestal wordt vooraf de huid wat weker gemaakt met een zalf die de huisarts voorschrijft en die een aantal dagen moet worden gebruikt.

BRU_5985- kopie.wrat

Overige behandelingen, zoals injecties in gewrichten of slijmbeurzen met corticosteroiden en/of lokale verdoving worden ook aangeboden.